Partners

Hoe en waarom de BGDC steunen?

De BGDC is een organisatie, opgericht als een VZW (onder nummer 0817576178), die werd gesticht in 2009 door een kleine groep gepassioneerden en met als doel de autosport op circuit te promoten.

Gesterkt door hun ervaring die ze sinds langere tijd hadden vergaard in het wereldje van de autosport, speelden ze hun bekendheid met, en hun uitstekende kennis van deze sport volop uit. De leiders van de nieuwe structuur vertaalden hun verworvenheden in de praktijk en creëerden een kader, de reglementen en de noodzakelijke promotie om hun toe te laten zich (nu al 6 jaren) met hun club te laten opvallen aan de nationale sportinstanties (de Royal Automobile Club Belgium) en sedert 2016 ook aan de internationale instanties (de FIA). De voornaamste activiteit van de organisatie is de promotie en het inrichten van uithoudingsproeven (endurance) voor toerwagens en moderne GT-wagens op circuit, zowel in België als in de omringende landen.

De BGDC richt zich als promotor van zijn eigen raceserie tot rijders, bezitters en teams van één of meerdere racewagens, die het hun toelaten deel te nemen aan wedstrijden.

De activiteiten zijn vooral gericht op de Belgische circuits van Zolder, Spa-Francorchamps en Mettet, maar eveneens op Dijon (F), Val de Vienne (F), Zandvoort (NL) en Assen (NL).

Per jaar zijn er 6 tot 8 raceweekends waarin de BGDC wedstrijden houdt, maar tevens ook competities voor derden inricht. In 2017 zal de BGDC een grote organisatie verzorgen op Spa-Francorchamps, met als hoofdevenement de endurance race van 400 minuten.

De BGDC-ploeg organiseert eveneens de evenementen met inbegrip van de volledige coördinatie met de onderaannemers, vrijwilligers, sportieve leiding en zorgt voor de juiste uitvoering van de contracten met de vaste structuren (circuits).

We zoeken voortdurend naar partners die onze eigen organisatiestructuur verder kunnen ontwikkelen naar kwaliteit en omvang toe, en ook ons concept verder in de kijker kunnen brengen. Dat kan een grote partner zijn, in exclusiviteit, die we ook kunnen betrekken in onze beslissingsorganen. We zoeken op geregelde tijdstippen eveneens sponsors of ondersteuning voor een welbepaald project, bijvoorbeeld wat betreft transport, bevoorrading, tijdelijke structuren ter plaatse, logies voor de medewerkers, diensten… en zoveel meer.

Wij bieden in ruil zichtbaarheid op de racewagens, en in pamfletten, folders, spandoeken, internetsites (300 unieke bezoekers per dag), Facebookpagina's (3300 bereikte fans), video's, voorbeschouwingen, livestreaming op het internet, samenvattingen, uitgebreide persmededelingen opgemaakt door professionals en wijd verspreid binnen de gespecialiseerde (vooral Belgische) media aan beide zijden van de taalgrens. Aarzel niet om ons te contacteren voor de uitwerking van een partnership, dat zal afgestemd worden op uw communicatiestrategie, op maat en volgens uw noden.